Maandelijkse nieuwsbief

Onze eerste officiële nieuwsbrief is gisteren aan onze klanten verzonden. Ons doel hierbij is om onze klanten te informeren en onafhankelijk te adviseren. Dat bent u van ons gewend, en daar zal niets aan veranderen!

Omdat niet al onze klanten actief zijn op sociale media of onze website regelmatig bezoeken, sturen we voortaan maandelijks onze nieuwsbrief.

 Hierin plaatsen wij een selectie van belangrijke onderwerpen en nieuwsitems voor onze relaties. Dat kan o.a. gaan over de woningmarkt, hypotheekadvies, verzekeringen, belastingzaken maar ook nieuwtjes over ons team.

Niet ontvangen? Check dan uw spambox of stuur ons even een mail via media@wimjanson.nl.

Scheiden met een koophuis

Scheiden is een emotioneel en verdrietig proces, vaak is wat hulp en advies daarbij handig. Stel: jullie hebben samen een woning gekocht en besluiten uit elkaar te gaan. Dan moeten jullie beslissen wat jullie met de woning gaan doen. Daarin zijn diverse mogelijkheden:

■  HYPOTHEEK OVERNEMEN NA SCHEIDING OF BREUK
Voorheen betaalden jullie waarschijnlijk de hypotheeklasten van het gezamenlijke inkomen. Als een van de twee in de woning blijft dan komt de hypotheek op één naam. De lasten drukken dan op het inkomen van diegene die er blijft wonen. De andere partner heeft recht op de helft van de waarde van het huis. Dus is er sprake van overwaarde, dan moet die partner uitgekocht worden.

■  HUIS EN HYPOTHEEK ONVERDEELD LATEN
Soms kiezen ex-partners ervoor om samen eigenaar te blijven van de koopwoning. Als het bijvoorbeeld financieel niet mogelijk is om de hypotheek op één naam te zetten, maar de partners de woning niet willen verkopen. Maak hierover duidelijke afspraken met de hulp van een mediator en een hypotheekadviseur.

■  HUIS VERKOPEN NA SCHEIDING OF BREUK
Als geen van beiden in de woning blijven wonen, dan kunnen jullie de woning verkopen. Met de opbrengst wordt de hypotheek afgelost en van de eventuele overwaarde ontvangt ieder zijn/haar deel. Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen, dan heeft ieder recht op de helft van de overwaarde. Ben je niet getrouwd, of getrouwd op huwelijkse voorwaarden, dan kan dit afwijken afhankelijk van wat er is vastgelegd.


Wat komt er bij kijken?

■  HULP INSCHAKELEN VAN EEN MEDIATOR?
Getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, je kunt op twee manieren scheiden: samen met een mediator of ieder met een eigen advocaat. Indien mogelijk dan is een mediator aan te raden, dat is voordeliger maar ook sneller.

 

 Als je niet getrouwd bent is een mediator niet verplicht, maar het kan wel handig zijn. Er moeten namelijk goede afspraken gemaakt worden als er een koophuis in het spel is.

■  AFSPRAKEN MAKEN
De mediator helpt bij het maken van goede afspraken over de alimentatie, kinderen, de verdeling van bezittingen en pensioenen. Maar ook de woning en de hypotheek komen uitvoerig aan bod. Wat willen jullie doen met het huis en wat betekent dat voor beiden? De mediator legt alle gemaakte afspraken vast in een convenant (scheiding) of vaststellingsovereenkomst (niet getrouwd). Ga voordat je samen de overeenkomst tekent in gesprek met jouw hypotheekadviseur om zeker te weten of de gemaakte afspraken financieel uitvoerbaar zijn.

■  GESPREK HYPOTHEEKADVISEUR
Als hypotheekadviseur, ook wel bekend als erkend financieel adviseur, brengen wij voor jullie in kaart wat er moet gebeuren met de hypotheek en de verzekeringen. Wij onderzoeken of de gemaakte afspraken ook haalbaar zijn. Zo kan bijvoorbeeld partneralimentatie van invloed zijn op wat jullie kunnen lenen.

■  DE SCHEIDING AFRONDEN
Bij een scheiding wordt het verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank na het tekenen van het convenant. Wanneer de uitspraak van de rechtbank (de echtscheidingsbeschikking) is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand is de echtscheiding definitief. Pas wanneer de echtscheiding definitief is, kan de hypotheek geregeld worden.
Bij een relatiebreuk is dat een stuk eenvoudiger. Met de getekende vaststellingsovereenkomst kan direct de hypotheek geregeld worden.
Na de afronding zal de adviseur een advies uitbrengen. Indien nodig wordt de hypotheek aangepast of wordt er een nieuwe hypotheek afgesloten voor één of beide partners.

Meer informatie of een vrijblijvend advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op: www.wimjanson.nl/contact.

Waarom wij zo blij worden van recensies van klanten

Mooie recensie weer op onze pagina van advieskeuze.nl. 

Met betrouwbare en echte reviews van onze klanten krijgen wij een goed inzicht in wat onze klanten belangrijk vinden, welke aspecten van onze producten en diensten er echt toe doen. Wat de behoeften, verwachtingen of ergernissen zijn en waar onze sterke en minder sterke punten liggen en waar wij aan kunnen blijven werken.

Drie kwart van de Nederlanders leest reviews en een kwart van alle aankopen wordt bepaald naar aanleiding van een review. De ervaring van een ander is blijkbaar waardevoller dan het verkoopverhaal van een medewerker. 

Wij  willen onze klanten niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een duidelijk en onafhankelijk advies garanderen. Begeleiden in hun traject, in staat zijn om tot een mooi, tevreden resultaat te komen. Ons team gaat tot het uiterste om onze klanten 100% tevreden te stellen.

Dus zijn wij trots als we weer een mooie recensie mogen ontvangen van onze klanten.

Als u wilt weten hoe onze klanten het hebben ervaren, bekijk dan eens onze reviews via: https://bit.ly/3haieQP.