Ontvang je AOW en heb je overwaarde op je huis? Als je dit geld uit de stenen wilt halen dan is een Levensrente hypotheek misschien iets voor jou. Maar de Levensrente hypotheek is ook interessant als je een andere (levensloopbestendige) woning wilt kopen of je hypotheek wil oversluiten om lagere maandlasten te krijgen.

Je kunt de Levensrente hypotheek gebruiken voor verschillende doelen:

■  OVERWAARDE VERZILVEREN
Met een overwaarde op je huis bezit je een flink vermogen, maar dit geld zit vast in je huis. Met dit geld kun je je woning verbouwen of voor noodzakelijk onderhoud gebruiken, een boot kopen of reizen, zorg inkopen of misschien je kinderen financieel helpen. Met de Levensrente hypotheek kun je de overwaarde opnemen tot maximaal 50% van de waarde van je huis. Zo haal je het geld uit je stenen en kun je je dromen realiseren. 

■  JE HYPOTHEEK OVERSLUITEN
Met de Levensrente hypotheek heb je nooit meer zorgen over een rentewijziging of de naderende einddatum van je lening. Het is een aflossingsvrije lening met een vaste rente zonder einddatum. Je houdt dus dezelfde vaste lage lasten zolang je in je woning woont.

■  AANKOOP NIEUWE WONING
Voor de aankoop van een andere of nieuwe woning kun je als AOW’er óók kiezen voor de Levensrente hypotheek. De totale lening mag dan niet hoger zijn dan 50% van de waarde van je die woning. Dat betekent zorgeloos wonen in je nieuwe huis met de zekerheid van vaste lage lasten, zolang je in je woning woont. 

Hoe werkt overwaarde verzilveren met de Levensrente hypotheek?

– Je sluit een nieuwe lening af via je adviseur: de Levensrente hypotheek. Deze nieuwe lening is hoger dan je huidige lening, maar niet meer dan 50% van de waarde van je huis. Om te kijken hoeveel je kunt lenen, wordt gerekend met de maandlasten van je nieuwe lening.

– Je betaalt jouw huidige lening terug met het geld van de nieuwe lening.

– Het verschil tussen jouw huidige lening en je nieuwe lening, storten we – na aftrek van enkele kosten – op je bankrekening. Dit bedrag wordt in één keer uitbetaald.

– Zo lang je in je huis woont, betaal je deze nieuwe lening niet terug. Je betaalt elke maand dus alleen rente over je lening.

– Zo lang je leeft en in je huis woont, blijft deze rente hetzelfde. De rente staat levenslang vast. De maandlasten blijven dus ook levenslang hetzelfde.

– Deze hypotheek kun je niet meeverhuizen naar een andere woning. Als je de woning verkoopt, betaal je de Levensrente hypotheek terug met de opbrengst van de verkoop. Als je daarna een nieuwe hypotheek sluit voor een volgend huis, geldt daarvoor de rente van dat moment.

Klinkt dit interessant? Als Erkend Hypotheekadviseur alsmede Erkend Financieel Adviseur adviseren wij je graag. Wij geven vrijblijvend advies op basis van iedere persoonlijke situatie en bespreken alle voorwaarden voor deze hypotheekvorm. Een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!#Levenrentehypotheek #pensioen ©ASR