Wanneer je op wintersport gaat naar de Italiaanse pistes, is het sinds januari 2022 verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Kun je niet aantonen dat je deze hebt? Dan kun je een boete krijgen. Ook kan je skipas ingetrokken worden.

Het is vaak mogelijk om tegelijk met je skipas een aansprakelijkheidsdekking te kopen. De verzekering kun je gelijktijdig met het ophalen van skipas afsluiten en geldt voor de gehele looptijd van je skipas. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering? Dan is het niet nodig om deze verzekering nogmaals aan te schaffen bij de piste. Je moet wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt.

Naast de verzekerde moet elk meeverzekerd persoon een kopie van het polisblad meenemen én een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat je deel uit maakt van de groep verzekerden. Dit bewijs heet ook wel Confirmation of Cover. 

 

Als je gaat wintersporten in Italië raden wij je daarom aan om een kopie van je polis mee te nemen. Dat kan ook een digitale polis zijn. Zo kun je bij een controle altijd laten zien dat je verzekerd bent. Ga je met je gezin op wintersport? Zorg er voor dat ieder gezinslid een kopie van de polis bij zich heeft. In de Confirmation of Cover is ruimte voor de verzekeringsnemer en 3 medeverzekerde personen. Is de groep verzekerden groter dan 4 personen? Dan moet er een tweede formulier ingevuld worden.

Als je via ons een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, zorg er dan voor dat je op tijd deze Confirmation of Cover bij ons opvraagt.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder.