Heb jij een dure barbecue, elektrische fiets(en), grasmaaier of gereedschap in je schuur opgeborgen? Dan is het opletten geblazen, want criminelen slaan daar namelijk steeds vaker toe. In de eerste helft van dit jaar blijkt al ruim 5700 keer ingebroken te zijn in garages en schuren.

Dieven komen met een busje, schaffen toegang tot de schuur of garage en laden in rap tempo jouw dure spullen in en gaan er vandoor.

■  FORSE TOENAME
Het aantal schuurinbraken is het afgelopen jaar met 8,9 procent toegenomen. In sommige regio’s steeg het aantal inbraken zelfs met één derde. 

Deze flinke toename laat nog maar eens zien hoe belangrijk het is om ook schuren en garages goed af te sluiten met fatsoenlijke sloten. Diefstal uit niet fatsoenlijk afgesloten ruimtes worden namelijk ook niet vergoed door verzekeraars. 

Als jouw schuurdeur gewoon openstond, ook al is dat op afgesloten eigen terrein, geldt de dekking sowieso niet.

■  BEN JE VERZEKERD?
Mocht je slachtoffer worden van een schuurinbraak, dan kun je in de meeste gevallen gebruikmaken van je inboedelverzekering. De schuur of garage moet wel op hetzelfde adres als je huis staan geregistreerd. Ook moet er echt sprake zijn van inbraak en moet aangifte zijn gedaan bij de politie.

Er gelden andere regels als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.

■  ADVIES
Wil je hierover verder geïnformeerd worden? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren je geheel vrijblijvend op basis van jouw persoonlijke situatie.