Over Wim Janson


Op 29 april 1964 kwam ik in Hardinxveld–Giessendam ter wereld.
Mijn ouders kwamen oorspronkelijk uit Breda. In januari 1970 verhuisde het gezin terug naar Breda.

Al snel ontwikkelde ik een voorliefde voor alles waar een motor in zat. Dat werd eigenlijk wel met de paplepel ingegoten, mijn vader was ook altijd met auto’s en motoren bezig. Ik was dan ook steevast van plan om “auto ontwerper”te worden.

Na de basisschool volgde het middelbaar onderwijs, het VWO. Op vijftienjarige leeftijd had ik mijn eerste vaste baantje, namelijk krantenbezorger bij “de Stem”. Dat heb ik zes jaar gedaan.

Na het VWO volgde een jaartje werken in de supermarkt. In de avonduren volgde ik een ondernemersopleiding. Auto ontwerper was inmiddels supermarktondernemer geworden. In 1985 volgde mijn diensttijd. Ik werd….chauffeur op een viertonner.

Na mijn diensttijd kwam ik in september 1986 terecht bij Blokker. In het filiaal in Breda kreeg ik mijn opleiding tot filiaalmanager. In december 1987 volgde een eigen filiaal, in Dordrecht op het winkelcentrum Sterrenburg. Hier heb ik tot 1991 als filiaalmanager gewerkt. Daarna volgde nog een jaartje filiaal Alblasserdam.

Echter keek ik weer wat verder en zo gebeurde het dat ik in januari 1992 in Breda werkzaam werd bij de levensmiddelengroothandel Unigro. Mijn functie was KW specialist. Mijn taak was de supermarktondernemers (o.a. Spar en Super) te adviseren en te begeleiden op het gebied van de kruidenierswaren.
In 1993 verhuisde het bedrijf naar ’s Hertogenbosch en werd mijn functie districtsmanager. Ik kreeg de totaal begeleiding van de ondernemer als takenpakket. Ik was vooral cijfermatig met de ondernemers bezig. Immers, cijfers zijn het hart van het bedrijf. Tot 1995 heb ik deze functie uitgevoerd.

Ik werd eind 1994 benaderd om te komen werken voor een assurantiebedrijf in Raamsdonksveer. Iets waar ik eigenlijk nooit aan had gedacht. Het feit dat ik wederom toe was aan een nieuwe uitdaging en de nieuwsgierigheid hebben ervoor gezorgd dat ik de overstap heb gemaakt.
Al snel kwam ik erachter dat ik mijn “ei” goed kwijt kon. Het cijfermatig bezig zijn intrigeerde mij. Een gezin is eigenlijk ook een soort bedrijf. De cijfers moeten goed zijn, anders gaat het mis.

In 1997 kreeg ik de kans om samen met Harold de Vries zelfstandig onder de naam de Vries & Partners verder te gaan in het assurantievak. Inmiddels had ik mij gespecialiseerd op het gebied van hypotheken en verzekeringen alsmede het fiscale aspect. Ook werden de nodige opleidingen gevolgd in de avonduren.
In 2002 vonden wij onderdak in de Marijkelaan in Waspik.

Onze klantenportefeuille groeide gestaag. In 2005 heb ik mijn activiteiten ondergebracht in “Wim Janson Hypotheken & Verzekeringen BV”. De “backoffice” werd uitgevoerd door de Vries & Partners d.m.v. een administratieve samenwerking. We hadden ieder ons eigen “winkeltje” maar voorzieningen zoals kantoorruimte, automatisering en kantoorpersoneel werden gedeeld.

Met het verstrijken van de tijd groeide ons klantenbestand verder door. Onder andere daarom werd besloten om vanaf 1 oktober 2012 de backoffice-samenwerking te beëindigen en als geheel zelfstandig kantoor verder te gaan.

Tegelijkertijd zijn wij ook verhuisd. Per 1 oktober 2012 zijn wij gevestigd op onze huidige locatie Kalshoven 8 te Breda.

En de auto’s en motoren? Dat is een grote hobby gebleven die ik in mijn spaarzame vrije uurtjes graag uitoefen. Klik op deze link voor het verslag van mijn Noordkaap-avontuur.